Skön vinterdag.

Halloj.
Nu har vi varit på en långprommis jag & hundarna. Idag blev det koppeltvång för det är 1 minus & innebär klibbsnö i massor i skogen, strålande sol är det & man riktigt känner att våren är på ingående. Man får hoppas att snön är borta till midsommar för vi har hur mycket snö som helst.
När vi kom hem smet Nadjas katt Elof ut & skit han fick en chock & flög upp i en buske på vår gård, hade nog inte räknat med all snö, är nog bättre att ligga inne i kattträdet & invänta barmark!!!!


Mika & Agnes valpar mår prima & ökar i vikt massor, Mikas valpar är som små knubbsälar, de har börjat öppna sina ögon & är så söta. Igår var farmor Marianne här & inspekterade de små, Mycket välgödda!!!


Mikas valpar 2 veckor & Agnes bebbar 3 dygn
I afton ska jag med Foppa till vetrinären & ta blovprov för rabbies.
Ha dé Maria

Agnes Puppies

Gommoron alla mina kära.

Nu har valparna kommit igår kväll. 2 hanar & 2 tikar, lite me tanke på hennes stora mage, men det var mycket fostervatten som kom. Den största valpen vägde 235 gr & den minsta 192 gr.
Allt gick bra & valparna sussar nu sött med sin mamma.
Ha en trevlig lördag, här blir det myskväll, melodifestival med mina barn/Maria


Agnes

Hej,Hej
Nu är valpning snart nära för Agnes, hon är sååå tjock så hon spricker snart.


Fattar inte att det är full rulle på henne, vore jag så tjock skulle ja inte gå en meter.
Kan ni gissa hur många det är??

FOPPA is Back ;)

Efter utställningsuppehållet, har vi nu avverkat VÄSTERBOTTENSMÄSTAREN med buller & bong. Och vilken show det blev, 79 kvalifiserade hundar "Norrlandseliten" ställde upp, Foppa flög in i ringen & domarens kommentar "Här är det fart & fläkt, vilken showhund", Vi klarade av Pool 1, pool 2 & pool 3, sen var vi helt plöstligt i FINAL,  10 st jättefina hundar skulle tävla om BIS placeringarna, och Foppa löpte fram till BIS-5, Helt otroligt för min unga kille.
Vi åkte hem supernöjda, med en trött Foppa i baksätet.
BIS blev en supersnygg Dogo Argentino, JWW -08, JCL Astor De Casahuarpe
SUPERGrattis till ägaren
Sebastian Magnere, Umeå



Inget nytt kort på Foppa denna gång, tyvärr, men det kommer/Ha en skön söndag, här har vi redan varit ute i skogen 1.5 timme, så doggarna sussar sååå skönt. Kram Maria




Alva 5,5 mån

Halloj.
Fotade Alva igår & kom på att jag bör nog börja träna tjejen att gå & stå snyggt. Hon var inte med på noterna, men ni får ta det som det är.
En go & superglad flicka är hon, våran lilla alva.
Ha en trevlig helg alla mina vänner/Kram Maria


Brrrr, det är svinkallt

Är på värsta surhumöret idag. Vaknade imorse 23 gr. kallt & innan jag var på jobbet var det 27 gr. Fy va jag längtar till sommaren. Lägger in ett kort på Foppa i havet i vårt sommarhus i Furugrund sommaren -08.
Inte ens hundarna vill gå ut, för de fryser fast på marken.
Har badat lilla Alva idag, så ikväll ska vi fota henne, återkommer med kort.
Valparna växer så det knakar, & jag hör inte ett ljud av dem. Mika är så duktig & verkligen älskar att ha valpar.
Imorgon ska jag göra Foppa iordning, för på lördag ska jag på Västerbottensmästaren, har fått PM & det är 79 hundar anmälda. Man går i pooler om 10 st i varje, sen blir man utslagen allt eftersom & i finalen blir det 10 hundar. Placering 1-5 & resten blir delad 6:a. Så håll tummarna för Foppa grabben.
Ha dé gott


Mikavalpar

Halloj!
Nu har Mika valpat idag. Det tog hela dagen o första valpen kom 18.20 o den var död. Sen kom 3 hanar i snabb följd.
Allt har gått bra o nu ligger de tre visemännen o snuttar på sin älskade mamma. Grattis till pappa Suske...men en flicksperma hade du väl kunnat komma med.....:)))
Kram Maria


Snö snö & åter snö

Halloj.
Nu har det snöat i 2 hela dagar & gissa om det kommit mycket??? Höll inte på ta mig hem igår från jobbet, såg typ en meter framför mig. Livsfarligt.
Men nu har det ebbat av & jag & Jonte har varit ute & skottat.
Barnen & hundarna älskar den nykomna snön & jag kommer också att göra det om nån dag när värken efter all snöskottning lagt sig, för det är verkligen härligt med riktig vinter.
Lägger ut lite kort på vår gård, vi ska fortsätta skotta upp gångar ute på gården så dogsen kan vara ute, staketet håller på att försvinna av all snö!
Samt ett kort på högdräktiga Mika, som är beräknad att valpa på måndag, så spännande, hon har intagit posetionen i valplådan!

Söndagkväll!!

Hej på er.
Nu är det långt mellan inläggen, för det händer inte så mycket här nu. Men ska berätta lite om helgen. Fredag kväll var vi ett par glada unga snygga intiligenta tjejer som gick på schlagerbaren, ett nyöppnat ställe i stan där dom bara spelar schlager, hur kul som helst:)) Har verkligen fått smak på att gå ut att dansa & träffa folk:), känns som man är väkt från dom döda:)
Lördag blev lungt & skönt hemma i soffan med alla doggar & kissekatter. Har ju 2 höggravida tikar som båda är hur tjocka som helst hm. hur många måtte de bliva:( är lite nervös för det är verkligen dött på försäljningen av valpar säger alla uppfödare. Men det brukar ju alltid lösa sig...Spännade är det ivarje fall....
Idag har jag varit hos min gode vän Carola & tittat på hennes pudelvalpar som är 5 v. som vanligt var de superflotta. Grattis Carola & Lycka till med dem.
Jag & min dotter har även varit ute & övningskört idag, kan inte fatta att min lilla tjej blir myndig om ngr. månader. Det känns som igår att hon låg på min mage nyfödd:) Det här med övningskörning är verkligen spännande, man har inte nerverna på rätt ställe, det gäller att se så lugn & trygg ut som det bara går. Hon har blivit jätteduktig, så det blir nog bra. Tänk när man kan få skjuts av henne, oj så skönt. För just nu har jag värsta taxiverksamheten här hemma.
Har anmält min lille adhd grabb FOPPA till västerbottensmästaren 14 februari i Umeå, ska bli kul, bara han använder alla fyra benen & inte bara två, vilket han oftast gör min goa kille.
Lägger in lite kort på mina fina barn, Nadja modedockan, väldigt mån om sitt utseende & klädstil. Lillebror börjar ta efter, fick hårvax i födelsedagspresent & jag tror att halva burken redan gått:)
Ha dé Kram  Maria


RSS 2.0